De Nieuwe Kerk te Delft

Orgel van de Ned. Herv. Kerk
te Lekkerkerk.
Op dit orgel heb ik vele jaren als organist de Erediensten mogen begeleiden. Het orgel had één klavier en een aanhangend pedaal. In 1989 is het orgel gerestaureerd door de Gebr. Reil uit Heerde. Het orgel is uitgebreid met een tweede manuaal en een vrij pedaal.
In deze kerk is David gedoopt.Het orgel van de Gereformeerde Kerk van Genemuiden.
 


Al op jonge leeftijd was ik gek op orgelmuziek. We hadden eerst een traporgel. Met een deftig woord noemen we dit een "HARMONIUM". Toen ik 10 jaar was kocht mijn vader een elektronisch orgel. Het was een orgeltje met twee klavieren en een stokpedaaltje. De klank was erg elektronisch, maar er was één voordeel: "Je hoefde nu niet te trappen." Het was een Riha Andante.


Toen ik 15 was kwam er een Volume Crescendo. Het was een groot, lomp orgel, Het orgel had wel een mooie klank en, .......... volledig pedaal.
Na het behalen van mijn Havo-diploma ging ik werken bij Eminent in Bodegraven. Dit was een mooie, leerzame tijd. Na een jaar had ik het wel gezien in de orgelfabriek. Ik wilde onderwijzer worden.


Van mijn eerste verdiende salaris kocht ik een Eminent 500 de luxe. Al weer een hele vooruitgang. Het orgel doet het nog steeds, maar is nu eigendom van mijn vader. Heeft hij als cadeautje gehad. Sinds 1991 ben ik de gelukkige bezitter van een Eminent DCS400. Op de pagina "MP3" zijn twee nummers te beluisteren.


Van 1984 t/m 1995 heb ik les gehad van Jan J. van den Berg op het orgel van de Nieuwe Kerk in Delft. Ieder jaar in de maand juli werd er een leerlingenconcert georganiseerd. Ik heb hier vele malen aan meegedaan. Iedere keer weer spannend, maar heel leuk om te doen.

Het orgel van de Nieuwe Kerk in Delft. Op dit prachtige orgel had ik les. Het waren mooie jaren en ik heb ontzettend veel geleerd van mijn leermeester Jan J. van den Berg.

Klik hier om Jan J. van den Berg te beluisteren!


Mijn orgelmeester,
Jan J. van den BergDe Nieuwe Kerk, DelftHerv. Kerk, Nieuwkoop


Orgel van de Ned. Herv. Kerk te Nieuwkoop. Van 1992 t/m 2001 ben ik organist geweest van deze kerk. In deze kerk zijn Elze en ik getrouwd en zijn Joël en Elise gedoopt.


Gereformeerde Kerk van Genemuiden. Wij zijn lidmaten van deze kerk. Sinds januari 2005 ben ik organist.